De Vlaardingse jeugd gezond en fit?

Benieuwd wat de JOGG-aanpak voor u als ouder of professional kan betekenen?

Ik ben een     en zoek informatie over:   Zoeken
De Vlaardingse jeugd gezond en fit?
asdf

JOGG is een beproefde aanpak om overgewicht onder jongeren aan te pakken.

Te veel Vlaardingse kinderen zijn te dik: 1 op de 7 kinderen heeft overgewicht en 1 op de 20 heeft zelfs obesitas. Om het aantal gevallen van jongeren met overgewicht terug te brengen, heeft het college van B&W ingestemd met het voorstel om te gaan werken met de landelijke JOGG-aanpak: Jongeren Op Gezond Gewicht.

JOGG is een beproefde, lokale aanpak om overgewicht onder jongeren van 0 tot 19 jaar aan te pakken. Met de JOGG-aanpak zetten lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen (scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupermarkten en woningbouwverenigingen) zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Hiermee willen we zorgen dat gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten een vanzelfsprekendheid wordt.

JOGG-actueel

JOGG-Tip
Krokante muesli bevat toegevoegde suikers, gewone muesli niet. Zo wordt het heel makkelijk een stapje gezonder. En mis je de crunch? Voeg dan wat ongezouten noten toe.
JOGG-Tip
Drink samen een kopje thee. Thee is hartstikke lekker en bevat vrijwel geen calorieën!

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook...