Nieuws

Nieuw voedingsbeleid Wijzer in Opvang & Onderwijs

Nieuw voedingsbeleid Wijzer in Opvang & Onderwijs

Per 1 oktober 2017 hanteert Wijzer in Opvang & Onderwijs als eerste overkoepelende organisatie voor openbaar onderwijs en opvang in Vlaardingen en Maassluis een nieuw voedingsbeleid voor de kinderopvang

De bedoeling van het nieuwe voedingsbeleid is om het jonge kind al te laten wennen aan gezonde voeding. Uiteraard is dit nieuwe voedingsbeleid niet zomaar ingevoerd. Het personeel van de opvang heeft hiervoor een opleiding gevolgd. Deze opleiding ‘Gezondere Kinderopvang’ is tot stand gekomen in samenwerking met JOGG-Vlaardingen, CJG Vlaardingen en diëtisten en is gebaseerd op de voorschriften van het Voedingscentrum. ‘Kinderen zijn bij ons in goede handen! We zorgen voor ze, we maken plezier met ze, we zorgen ervoor dat kinderen zich gezien voelen én we dragen bij aan hun ontwikkeling’, aldus Alex Brobbel, bestuurder van Wijzer in Opvang & Onderwijs.

Veranderingen zijn uitdaging

Het nieuwe voedingsbeleid is van tevoren uitgebreid toegelicht aan de ouders, ondersteunend personeel en de pedagogisch medewerkers. Uiteraard is het wennen, want het ondersteunend personeel maakt nu zelf meer eten en drinken klaar dan voorheen. De kinderen krijgen veel meer volkoren producten, groente, fruit, water en thee.

Bij de voorlichting bleek dat sommige ouders wel zorgen hadden over het nieuwe voedingsbeleid, maar nu enkele weken verder zijn ouders over het algemeen blij en tevreden dat hun kind gezonder eet en drinkt bij de opvang. Met speciale dieetvoorschriften van kinderen wordt uiteraard altijd rekening gehouden.

JOGG Vlaardingen

JOGG-Vlaardingen stimuleert de gezonde leefstijl bij kinderen in Vlaardingen en zet zich in voor een gezondere omgeving. Een samenwerking met de opvang was dan ook een logische stap. Volgens JOGG-regisseur Jasper Oomen is het belangrijk om zo jong mogelijk te beginnen met leren van de gezonde leefstijl: 'in de eerste levensjaren ontwikkelen kinderen hun smaak. Als ze jong al wennen aan het drinken van water en het eten van verschillende soorten groenten en fruit, dan lusten ze over het algemeen meer bij het ouder worden'.   

Wijzer in Opvang & Onderwijs

Wijzer in Opvang & Onderwijs is de overkoepelende organisatie voor openbaar onderwijs en opvang in Vlaardingen en Maassluis. Wijzer omvat integrale kind centra met onderwijs en opvang, opvanglocaties en openbare basisscholen: reguliere basisscholen, een school voor Speciaal Basis Onderwijs (SBO Kameleon) en een school voor Speciaal Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs (de Ericaschool). De opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar vindt plaats bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, en buitenschoolse opvang.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook...