Nieuws

Nationaal schoolontbijt 2018

Nationaal schoolontbijt 2018

De week van 5 t/m 9 november staat in het teken van het Nationaal Schoolontbijt. Op deze dag kunnen ouders hun kinderen voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. In deze week schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en les over de beste start van de dag. Het kind leert op een leuke manier hoe belangrijk het is om te ontbijten en wat je ‘s ochtends het beste kunt eten.

In Vlaardingen doen 12 scholen mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Zij krijgen van de organisatie voor ieder kind een ontbijtje en tevens een doeboekje. JOGG Vlaardingen voegt hier op haar beurt nog een leuke winactie aan toe. Kinderen van de deelnemende scholen ontvangen een placemat die zij zo creatief mogelijk versieren. Tijdens het ontbijt worden door een vakjury de mooiste placemats uitgekozen en die kinderen winnen een leuke prijs (zie hieronder) voor hun hele klas. Het gezamenlijke ontbijt op school wordt zo nog meer een feestje! 

Prijzen

Hoofdprijs: Een uur vrijzwemmen in zwembad de Kulk, met na afloop een gezonde traktatie (met de hele klas)
Tweede prijs: ViB bakfiets incl. sport- en spelmateriaal + JOGG waterbar incl. fruit (voor de hele school)
Derde prijs: Workshop lekkere (en gezonde!) pauzehapjes maken (met de hele klas)

Update: Benieuwd naar de winnaar? Kijk dan op de Facebook van JOGG Vlaardingen!

Meer informatie

Als deelnemende school heeft u inmiddels meer informatie over de placemat-actie ontvangen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarie Meijers via annemarie@stichtingvib.nl. Meer informatie over het Nationaal schoolontbijt vindt u op deze website.

Alle hulp is welkom,
in welke vorm dan ook...